Evropska nedelja imunizacije

Povodom Evropske nedelje imunizacije od 24-30.04.2023.godine u cilju skretanja pažnje i podizanja nivoa svijesti o značaju imunizacije Dom zdravlja Nikšić je preduzeo sledeće aktivnosti:

  • Gostovanje na RTVNK i radio Nikšić, dr Biljana Vučić – pedijatar i dr Redžeb Zejnelagić – epidemillog.
  • Podijeljeni i istaknuti flajeri o HPV vakcinaciji na vidnim mjestima u Domu zdravlja Nikšić, kao i zdravstvenim stanicama u Šavniku i Plužinama.
  • U dogovoru sa pedijatrijskom službom organizovana je vakcinacija HPV bez zakazivanja od 24 -28 aprila u terminu od 08h do 20h za djevojčice uzrasta od 9 do 14 godina. Informacija na sajtu ZU Doma zdravlja Nikšić. Takođe, biće podijeljen promotivni materijal djevojčicama koje se vakcinišu.
  • Pedijatri naseg Doma zdravlja tokom ove nedelje obići će udaljena i ruralna područja i obaviće sistematske preglede učenika od prvog do devetog razreda. Uporedo sa sistematskim pregledima obavljaće se imunizacija svim vakcinama prema kalendaru vakcinacije, kao i HPV vakcinom. Na ovaj način aktivno promovišemo vakcinaciju i omogućavamo njenu bolju dostupnost.
  • Kontaktirali smo Anu Macanović zaposlenu u Crvenom krstu Nikšić o mogućnosti odrađivanja radionica vezanih za vakcinaciju.